”Sexualnost i tijelo u gestalt psihoterapiji – perspektiva polja” dvodnevna  gestalt radionica


Pozivamo Vas da se prijavite na dvodnevnu radionicu “Sexualnost i tijelo u gestalt terapiji- perspektiva polja” koju će voditi mr.sc.Velimir Dugandžić, prof. relcijski gestalt psihoterapeut i supervizor a koja će se održati u Skopju Makedoniji u organizaciji Gestalt TI Aspekti /Mladen Kostjic u Skopju 23 i 24.04.2016.

Za više informacija i raspoloživost mijesta u grupi pošaljite e mail na: duganv@gmail.com

O radionici:

Osjećaji, misli, ponašanja, senzacije, naš osjet i doživljaji sebe koji su  vezani uz sexualnost su sveprisutni u našim iskustvima življenja i sastavni  su dio kreiranja kulture i društava u kojima živimo. Unatoč tome i dalje postoje tolike kontradiktornosti vezane uz seksualnost koje se očituju kroz intenzivne reakcije na seksualnost koje idu od totalne opsesije do totalne negacije i potiskivanja svega što ima veze sa seksualnošću.Rasprava postaje još intenzivnija i teža kada dolazimo do tema koje se odnose na seksualnost koja nije heteroseksulna nego homoseksulna, biseksualna itd.

Kao osobe, klijenti i kao prishoterapeuti mijenjamo se u kontekstima u kojima svakodnevno održavamo vlastite identitete no unatoč mijenjanju oko samih iskustava erosa i sexualnosti često  i dalje imamo toliko nejasnoća,teškoća i tišine/šutnje da je pitanje kako možemo o seksualnosti početi voditi razgovore i održavati dijalog sa više jasnoće, otvorenije i sa više senzitivnosti pristupati “polju” jako važno.

Važno je jer je preduvijet boljeg   razumijevanja svih sila koje otežavaju otvorenije svjesnije razumijevanje što je sve tome razlog.

Ne kako bi osvjestili što je krivo nego bolje podržali sebe da razumijemo sve razloge za nevedeno stanje.

U dvodnevnoj radionici sudionici će imati priliku:

  • upoznati gestalt teoretske okvire za osvještavanje i promišljanje o seksualnosti
  • osvjestiti kako je utjelovljena i oblikovana seksualnost u široj kulturi, u psihoterapiji generalno, u gestalt psihoterapiji i na koji način naša osobna iskustva i izražavanje seksualnosti  utječe na naš psihoterapijski rad.
  • osvjestiti svoje fenomenologije u kontaktu sa vlastitim iskustvima koja oblikuju pozadine u kontaktu sa temom seksualnosti
  • osvjestiti tjelesne osjete vezane uz seksuslanost i kako održavaju ili se kreativno prilagođavaju na seksualne senzacije te kako je to važno za razumijevanje naših klijenta i njihovih teškoća i našeg zajedničkog odnosa u psihoterapiji

O treneru:

Mr.sc.Velimir Dugandžić, prof.,ECP ima 20 goodišnje  iskustvo u savjetodavnom, preventivnom i psihoterapijskom radu  sa djecom, mladima i obiteljima te u u educiranju i superviziji stručnjaka pomagačkih zanimanja. Certificirani je  psihoterapeut s Europskim certifikatom iz Gestalt psihoterapije (EAGT) i Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP/EAP),  licencirani supervizor u psihosocijalnom radu i trener sa međunarodnim iskustvom. Velimir Dugandžić je predsjednik Društva Gestalt i integrativnih terapeuta Hrvatske, član predsjedništva Saveza psihoterapijskih udruženja Hrvatske  te punopravni član  Hrvatskog udruženja za superviziju i organizacijski razvoj. Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije svog rada.

Trener je i jedan od suvlasnika Centra IGW Zagreb- prvog Hrvatskog Gestalt Instituta a untrag zadnjih 8 godina dodatno se educira iz područja relacione psihoterapije i relacione gestalt psihoterapije koju i dalje uči od 2014 u SAD-u na PGI institutu u Kaliforniji od Garry Yontefa PhD. i Lynne Jacobs PhD. (2014,2015 i 2016).

Educiran je iz područja gestalt psihoterapije, sistemske psihoterapije, relacione tjelesne psihoterapije, expressivne art terapije i sistemskog gestalt coachinga.

Polaznik je doktorskog studija iz socijalnog rada.

Psihoterapijom i supervizijom se bavi  i u okviru privatne prakse u Dugan d.o.o. za poticanje osobnih, obiteljskih i organizacijskih potencijala u Varaždinu i Zagrebu.