Pozivamo vas na besplatno predavanje “OBITELJSKE I SISTEMSKE KONSTELACIJE – Skrivena dinamika u obiteljskim i poslovnim odnosima” koje će održati Vesna Štambuk, dr.,mr.spec., gestalt i RT psihoterapeut.

Predavanje će se održati u Varaždinu 16.3.2010. (18:00 do 19:00h) u Pučkom otvorenom učilištu Varaždin.

Obavještavamo Vas da je tvrtka Dugan d.o.o. u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Varaždin pokrenula u veljači ciklus mjesečnih besplatnih predavanja vezanih uz područje mentalnog zdravlja, odnosa, poboljšanja kvalitete života, iniciranja promjena u privatnom, obiteljskom i poslovnom okruženju. Predavanja de se održavati jednom mjesečno, a držati de ih razni stručnjaci iz područja društveno humanističkih znanosti (socijalni pedagozi, psiholozi, psihijatri, socijalni radnici, psihoterapeuti i drugi stručnjaci) iz Hrvatske i inozemstva.

Cilj ciklusa predavanja je senzibilizirati širu društvenu kao i stručnu javnost na području Varaždina i Varaždinske županije za teme koje se odnose na poboljšanje kvalitete života pojedinca i šire društvene javnosti kroz predavanja pouzdanih i priznatih stručnjaka.

Drugo u nizu predavanja održati de se 16.3.2010. u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu (Halerova aleja 1/II, Varaždin) sa početkom u 18:00 sati.

Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, a tema drugog predavanja vezana je uz teoriju
Obiteljskih sistemskih konstelacija koju je razvio Bert Hellinger
. To je najsuvremeniji teoretsko metodološki pristup radu sa obiteljskim problemima i skrivenim dinamikama koje utječu na svakodnevni život svakog pojedinca u obitelji, a i u organizacijama. Konstelacije su radikalno različite i po tome što je proces rada brz, jednostavan, prirodan i sistemski. Metoda obiteljskih konstelacija pomaže iznijeti na svjetlost i učiniti vidljivim skrivena djelovanja „poretka ljubavi“ (kako se to u teoriji naziva), i otkriti kako obiteljska zajednica (sistem) i
zapletaji poretka ljubavi utječu na živote pojedinaca te obitelji, iz generacije u generaciju. Primjenjuje se i u radu sa organizacijama na području managementa i poslovnog upravljanja.
Predavanje de održati Dr. Vesna Štambuk, dječja i obiteljska psihoterapeutkinja, voditeljica Centra Palunko u Zagrebu. Gestalt terapeutkinja sa dvadesetogodišnjim iskustvom u individualnoj, grupnoj i obiteljskoj terapiji. Educirana je u Realitetnoj terapiji i Transakcionoj analizi, te metodi obiteljskih i sistemskih konstelacija. Članica je DGIPH (Društvo gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske). Sudjelovala je u osnivanju udruge “Susjed – susjedu pomaže” i “Mreže Nest” (inicijativa za socijalni i gospodarski razvoj).

Više informacija o inicijatorima ciklusa predavanja možete saznati na web adresama:
Centar Palunko
Dugan d.o.o, zapoticanje osobnih, obiteljskih i organizacijskih potencijala
Pučko otvoreno učilište Varaždin