Psihoterapija

U suvremenom društvu koje je okarakterizirano slabljenjem postojećih društvenih vrijednosti i modifikacijom načina na koji planiramo i organiziramo svakodnevne živote  suočavamo se često sa  sve više zahtjeva koji proizlaze iz stalnih promjena u životu. Promjene se odnose  na način na koji živimo i održavamo odnose sa članovima obitelji, djecom, partnerima, rodbinom, prijateljima, na načine na koji se uspješno nosimo sa stresom, postižemo ciljeve i imamo vlastiti život “pod kontrolom”. U procesu često dolazi do zastoja i ako ne nađemo načine da ih riješimo, dolazi do naizgled nepremostivih unutarnjih i vanjskih situacija. Vlastiti potencijali u takvim situacijama bivaju zakočeni u obliku unutarnjeg iskustva nekompetentnosti za nošenje s onim što nam predstavlja poteškoću i problem. To su situacije koje se mogu okarakterizirati kao situacije krize, koje mogu, i ne trebaju prerasti u ozbiljnije psihosomatske zastoje i probleme.

I to su situacije kada nam je potrebna  psihoterapijska pomoć i podrška.

Dobro je potražiti podršku i pomoć kada:

 • Osjećamo nezadovoljstvo sa zadovoljavanjem psiholoških potreba za zabavom, slobodom, moći i ljubavi
 • Kada se osjećamo depresivno i anksiozno
 • Imamo problema s nesanicom i strahovima
 • Ne uspijevamo izraziti i primiti pohvalu, izraziti mišljenje i osjećaje  na nama zadovoljavajući način
 • Osjećamo strah u odnosu sa ljudima i imamo poteškoće u održavanju odnosa
 • Osjećamo manjak potencijala za rješavanje osobnih problema
 • Imamo stalnih problema u komunikaciji i  razumijevanju s partnerom i djecom
 • Imamo problema sa “kontrolom” osjećaja
 • Imamo poteškoća s tugovanjem  i suočavanjem s gubitkom nakon smrti, rastave brak
 • Imamo poteškoća nakon traumatskih iskustava
 • Imamo poteškoća s osobnim granicama i postavljanjem prioriteta
 • Imamo poteškoća za napadajima tjeskobe i panike
 • Imamo poteškoća u završavanju započetog – primjerice fakulteta ili PDS-a
 • Imamo poteškoča sa nošenjem sa stresom i kontinuiranom samokritikom
 • Imamo poteškoća sa paničnim napadajima i opsesivno kompulzivnim iskustvima
 • Osjećamo tjeskobu i sram u odnosima sa drugim ljudima
 • Ili u slučaju drugih psihosomatskih problema…

Kako?

Dovoljno je da nazovete broj telefona 091 111 4112 i dogovorite prvi susret.

Ili nas kontaktirate na duganv@gmail.com

skype: dugan33vel

Nakon prvog susreta, ukoliko za savjetovanje ili psihoterapiju postoji potreba, sa terapeutom dogovarate ciljeve koje želite ostvariti u procesu rada i odgovornosti za njihovo ispunjavanje.

U okviru Dugan d.o.o. radi psihoterapeut mr.sc.Velimir Dugandžić, prof., certificirani psihoterapeut i licencirani supervizor u psihosocijalnom radu, trener sa međunarodnim iskustvom s Europskim certifikatom iz Gestalt psihoterapije (EAGT) i Europskim certifikatom iz psihoterapije koji dodijeljuje Europska krovna organizacija za psihoterapiju iz Beča (EAP).

Velimir Dugandžić radi kao relacijski  psihoterapeut  gestalt i tjelesno psihoterapijskog usmjerenja.

Velimir Dugandžić je predsjednik Društva gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske DGIPH i punopravni član  Hrvatskog udruženja za superviziju i organizacijski razvoj HDSOR. Član  je predsjedništva Hrvatskog saveza psihoterapijskih udruga SPUH. Također je član Europske asocijacije za gestalt psihoterapiju EAGT i Europske krovne asocijacije za psihoterapiju EAP. Poslijediplomsko obrazovanje iz Gestal psihoterapije završio je po programu Njemačkog instituta za Gestalt terapiju IGW Wurzburg, a dodatno se educirao u SAD-u na Pacific Gestalt Institute u Los Angelesu kod Gary Yontefa PhD. i Lynne Jacobs PhD.(2014, 2015, 2016 i 2017 godine).

Kao član DGIPH – Društva za integrativnu Gestalt Psihoterapiju Hrvatske Velimir Dugandžić je vezan uz  Etički kodeks DGIPH koji je okvir za etički i profesionalni odnos sa klijentima. Također u slučaju postojanja potrebe za prigovorom na rad svaki klijent se može obratiti DGIPH temeljem žalbenih procedura koje je DGIPH usvojio sa ciljem rješavanja eventualnih sporova proizašlih iz psihoterapijskog rada. U nastavku možete pročitati Etički kodeks i Žalidbene procedure DGIPH.

Educiran je  iz područja integrativne, relacione gestalt psihoterapije, sistemske psihoterapije, hipnoterapije, integrativne relacione  tjelesne psihoterapije, kliničke ekspresivne Art terapije  i Sistemskog Gestalt Coachinga.

Kontinuirano je u procesu dodatne edukacije i  psihoterapijske supervizije svog rada sa ciljem kvalitetnog rada sa klijentima.

Ovdje možete preuzeti: INICIJALNI LIST ZA PSIHOTERAPIJU i pravila  psihoterapijskog rada kojeg je potrebno popuniti nakon dogovora o početku rada te ga poslati na mail duganv@gmail.com , a pravila pročitati i ukoliko ima nejasnoća prodiskutirati na prvom susretu – dogovorenom terminu psihoterapije.

mr. sc. Velimir Dugandžić, prof.

Certificirani psihoterapeut i supervizor, EAGT, ECP, HDSOR

CV ENGLISH 09 2017

Certifikati:

Institut für Integrative Gestalttherapie Würzburg (IGW)
School for Cybernetics of Psychotherapy
Advanced Neuro Dynamics
Integralbody – Relational Body Psychotherapy
Advanced Neuro Dynamics 2
The European Certificate of Gestalt Psychotherapy
The European Certificate of Psychotherapy
Integralbody – Relational Body Psychotherapy 2010
Integralbody “Working with dreams and imagery” 2010
Exploring and working with inner critics 2011
Sistemic gestalt coaching 2011