Relacijska Gestalt Psihoterapija

U suvremenom društvu koje je okarakterizirano slabljenjem postojećih društvenih vrijednosti i modifikacijom načina na koji planiramo i organiziramo svakodnevne živote  suočavamo se često sa  sve više zahtjeva koji proizlaze iz stalnih promjena u životu. Promjene se odnose  na način na koji živimo i održavamo odnose sa članovima obitelji, djecom, partnerima, rodbinom, prijateljima, na načine na koji se uspješno nosimo sa stresom, postižemo ciljeve i imamo vlastiti život “pod kontrolom”. U procesu često dolazi do zastoja i ako ne nađemo načine da ih riješimo, dolazi do naizgled nepremostivih unutarnjih i vanjskih situacija.
I to su situacije kada možemo potražiti   psihoterapijsku pomoć i podršku.

Dobro je potražiti podršku i pomoć kada:


Osjećamo nezadovoljstvo sa zadovoljavanjem psiholoških potreba za zabavom, slobodom, moći i ljubavi
Kada se osjećamo depresivno i anksiozno
Imamo problema s nesanicom i strahovima
Ne uspijevamo izraziti i primiti pohvalu, izraziti mišljenje i osjećaje  na nama zadovoljavajući način
Osjećamo strah u odnosu sa ljudima i imamo poteškoće u održavanju odnosa
Osjećamo manjak potencijala za rješavanje osobnih problema
Imamo stalnih problema u komunikaciji i  razumijevanju s partnerom i djecom
Imamo problema sa “kontrolom” osjećaja
Imamo poteškoća s tugovanjem  i suočavanjem s gubitkom nakon smrti, rastave braka
Imamo poteškoća nakon traumatskih iskustava
Imamo poteškoća s osobnim granicama i postavljanjem prioriteta
Imamo poteškoća za napadajima tjeskobe i panike
Imamo poteškoća u završavanju započetog – primjerice fakulteta
Imamo poteškoča sa nošenjem sa stresom i kontinuiranom samokritikom
Imamo poteškoća sa paničnim napadajima i opsesivno kompulzivnim iskustvima
Osjećamo tjeskobu i sram u odnosima sa drugim ljudima

Ili u slučaju drugih psihosomatskih problema.


Kako?
Kontaktirajte nas na  broj telefona 091 111 4112 i dogovorite prvi susret.
Ili nas kontaktirate na duganv@gmail.com

Nakon prvog susreta, ukoliko za  psihoterapiju postoji potreba, sa psihoterapeutom dogovarate ciljeve koje želite ostvariti u procesu rada i odgovornosti za njihovo ispunjavanje.Kada je u pitanju psihoterapijski rad ne postoje  ”čuda” i rješavanje problema pomoću unaprijed propisanih recepata ili “čarobnih štapića” već postoji mogućnost promjene i poboljšanja kroz psihoterapijski rad i proces. I važno je da toga budete svjesni kada se odlučite na psihoterapijski rad.

Radimo i on line  psihoterapiju  putem  sigurnog i jednostavnog sustava  - Doxy.me ili zoom

U okviru Dugan d.o.o. radi psihoterapeut mr.sc.Velimir Dugandžić, prof., certificirani gestalt psihoterapeut i supervizor te licencirani supervizor u psihosocijalnom radu, trener sa međunarodnim iskustvom s Europskim  certifikatom iz psihoterapije (EAP).

Bivši je predsjednik Društva Gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske (2011-2018) i član predsjedništva Saveza psihoterapijskih udruženja Hrvatske (2011-2018). Punopravni je  član Društva gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske DGIPH,  i punopravni član  Hrvatskog udruženja za superviziju i organizacijski razvoj HDSOR.  Punopravni je član Europske asocijacije za gestalt psihoterapiju EAGT i Europske krovne asocijacije za psihoterapiju EAP .

Poslijediplomsko obrazovanje iz Gestal psihoterapije završio je po programu Njemačkog instituta za Gestalt terapiju IGW Wurzburg (2004-2008), te se dodatno educirao iz Relacijskog pristupa u Gestalt psihoterapiji u SAD-u na   Pacific Gestalt Institute u Los Angelesu gdje je učio od Gary Yontefa PhD., Lynne Jacobs PhD. i Rich Hychnera PhD.(2014 – 2019).Polaznik je doktorskog studija iz područja Socijalnog rada te je u procesu završetka doktorske dizertacije na temu “Relacijska paradigma  u superviziji psiho socijalnog rada”.

Radi kao trener, supervizor i voditelj edukacijskih grupa iz gestalt terapije u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, BiH, Makedonija, Turska, Izrael). Vanjski je trener i suradnik Gestalt instituta Aspekti  iz Skopja, Republika Sjeverna  Makedonija (od 2010) i gestalt instituta IGW Njemačka ( od 2016) te suvlasnik Centra IGW Zagreb – Gestalt Centra Zagreb.

Radio je kao grupni voditelj i supervizor na programu prevencije poremećaja u ponašanju MPPI u Gradu Zagrebu i Gradu Zaprešiću, kao  socijalni pedagog u srednjoj školi u Zagrebu, odgajatelj i predstojnik zajednice mladih u okviru nevladinog sektora sustava socijalne skrbi za mlade bez odgovarajuće obiteljske skrbi  (2005-2008), stručni suradnik u obiteljskom centru Varaždinske županije i kao  ravnatelj državne institucije socijalne skrbi – Doma za osobe sa mentalnim oštećenjima (2009-2017). Radio je kao supervizor, coach i konzultanta za Ujedinjene narode u Hrvatskoj i inozemstvu (UNICEF i UN WOMAN).

Educiran je  iz područja  relacione gestalt psihoterapije,  sistemske psihoterapije, hipnoterapije, integrativne relacione  tjelesne psihoterapije, kliničke ekspresivne Art terapije , Sistemskog Gestalt Coachinga i relacijskog Gestalt pristupa u radu sa parovima.

Kontinuirano je u procesu dodatne edukacije i  psihoterapijske supervizije svog rada (individualne i grupne) sa ciljem kvalitetnog rada sa klijentima.

Ovdje možete preuzeti:INICIJALNI-LIST-ZA-PSIHOTERAPIJU-za-klijente-2018 i pravila  psihoterapijskog rada kojeg je potrebno popuniti nakon dogovora o početku rada te ga poslati na mail duganv@gmail.com , a pravila pročitati i ukoliko ima nejasnoća prodiskutirati na prvom susretu – dogovorenom terminu psihoterapije.

Cijenik usluga:

Individualna relacijska psihoterapija (60 minuta)  350,00 kn

Partnerska psihoterapija (90 minuta)  600,00 kn

Obiteljska psihoterapija (90 minuta) 600,00 kn

Individualna supervizija (60 minuta) 350,00 kn

Grupna supervizija (180 minuta) 300,00 kn po članu

Individualni organizacijdki Coaching (90 minuta) 600,00 kn

Postoji mogućnost kreiranja cijene na temelju tzv. “klizne ljestvice” ovisno o raspoloživosti termina.

Odnosi se na tretman koji se temelji na prihodima i uzdržavanjima svake osobe.

Ovakva struktura postoji kako bi se terapija učinila pristupačnija za ljude koji žive s nižim nivoom prihoda.

Mr. sc. Velimir Dugandžić, prof., ECP, ECGT

EAGT – Certificirani gestalt psihoterapeut i akreditirani supervizor

ECP – Europski certifikat iz psihoterapije

HDSOR – Licencirani supervizor