Poštovani!

Ovim putem Vas obavještavamo da će se 15. i 16.03.2013. u Skopju  - Makedoniji održati dvodnevna radionica u organizaciji ASPEKTI Instituta za kreativen razvoj, edukaciju i psihoterapiju -Skopje  na temu : “Tjelesna psihoterapija u Gestalt polju”
Radionicu će voditi mr.s.c Velimir Dugandžić, prof. ECP, certificirani psihoterapeut i supervizor (DGIPH, HUSOR, EAGT, EAP).

Radionica je namjenjena studentima gestalt terapije iz Makedonije.

Ova radionica je gestalt body psihoterapijska i relaciona prilika za istraživanje individualnog i grupnog međuodnosa te svjesnosti o tjelesnoj prisutnosti, uključenost i osjećanju tjelesnih aspekata selfa u relaciji sa drugim u zadanom gestalt  polju. Sudionici će Istraživat i učit  kako fokus na svjesnost  senzacije, osjećanje, emocije i kogniciju kada se provuče kroz iskustvo tjelesne povezanosti i uzemljenosti utječe na kapacitete kojima raspolažemo i iz kojih se odnosimo prema drugome, prema grupi i prema sebi. Kako držimo i samoorganiziramo  sebe kao tijelo u terapijskom odnosu te kako nam je način na koji smo svjesni tjelesnog  sebe i klijenta još jedan kapacitet za poticanje mogućnosti terapijske  promijene i prihvaćanja onog što jest.

Tijekom dva dana sudionici će imati mogućnost istraživanja kroz vlastito iskustvo :

  • stanja uzemljenosti,
  • stanja svjesnosti i prisutnosti sebe kao tjelesnog selfa u relaciji sa klijentom,
  • stanja funkcioniranja u simpatetičkom i parasimpatetičkom modu (ANS-a) u terapijskom odnosu
  • te kako su tjelesne self stvarnosti važne za ko kreiranje odnosa, održavanje odnosa te dijalog sa sobom u odnosu na sebe i klijenta.